04 201 42 90

V prispevku so objavljene vse knjižne novosti za učence in učitelje, ki vas že čakajo v šolski knjižnici. Vljudno vabljeni!

zuzkojedi hrosci cebela

Zbirka » Kako živijo« avtorja besedila in fotografij Ivana Esenka, predstavlja posamezne živalske vrste in njihov pomen za okolje.

metulj polzi

V knjigi Igrivo ustvarjanje boste našli preproste ideje, ki jih je mogoče hitro uresničiti, in zahtevnejše projekte za posebne priložnosti. Poleg lepih fotografij vsebuje tudi ilustrirana navodila po korakih in veliko koristnih nasvetov. Zato le hitro v naravo po potrebne materiale – naj se ustvarjanje začne.

igrivo      slo pr

Knjiga Slovenija praznuje opisuje praznovanja v Sloveniji, od njene osamosvojitve leta 1991 do današnjih dni. Predstavljeni so raznoliki praznični dogodki, tudi sodobne turistične prireditve, državni prazniki, ki še nimajo oblikovane obrednosti, ter različne oblike druženja s prazničnimi razsežnostmi. Dopolnjuje jih izbor značilnih prazničnih jedi, skupaj z navodili za pripravo, in vrsta drugih zanimivosti, zgodb, legend, posebnosti…

Knjiga Živali v morju je polna presenečenj. Živali v morju so se skrile in otrok jih najde pod zavihki, ko jih drugega za drugim odpira od leve proti desni, pri tem pa se uri v branju. Ko je našel vse živali, jih prešteje. Pri vsaki skrivalnici poišče še morsko vetrnico in jo prišteje k drugim živalim.

zivali morje vode

Celinske vode so kot magnet za vse živo, zato ni čudno, da sta živalski in rastlinski svet ob njih najpestrejša in najbogatejša. So tudi pomemben vir pitne vode in energije, gladina rek in jezer pa je že od nekdaj primerna za plovbo in rekreacijo. V knjigi  Vode se bomo seznanili s pomenom rek, jezer, njihovim živalskim in rastlinskim svetom ter se navdušili nad vrtno mlako.

Pripravila: Tamara Muraus

Kranj, december 2015