04 201 42 90

Zimske državne igre Specialne olimpiade Slovenije,  KRANJSKA GORA, 31. januar in 1. februar 2024, organizator Gorenjska regija

specialna olimpijada je svetovni program, opredeljen kot posebni športni in kulturni program za osebe z motnjami v duševnem razvoju. Tekmovalci tekmujejo v individualnih in moštvenih športih, hkrati pa dejavno soustvarjajo socialno – kulturne programe in prek tega spoznavajo različna mesta, pokrajine, države ter ljudi.

V Sloveniji v specialno-olimpijski program naše športnike vključujemo že skoraj 40 let in v letu 2024 za njih pripravljamo Zimske državne igre, na katerih pričakujemo okoli 180 udeležencev – 120 športnikov ter 60 trenerjev oziroma spremljevalcev. Tekmovali bodo v alpskem smučanju, smučarskem teku in krpljanju (hoja in tek s krplji). Tekmovanje v Kranjski Gori bo tudi izbirni kriterij za nastop na Zimskih svetovnih igrah leta 2025, ko bo igre gostil italijanski olimpijski Torino.

Ideja specialne olimpijade je univerzalna –  ne gre zgolj za medalje in dokazovanje moči, pač pa za bogato in kakovostno vpetost oseb s posebnimi potrebami v globalni svet. Naš slogan je »PUSTITE MI ZMAGATI, ČE NE MOREM ZMAGATI, NAJ BOM POGUMEN V SVOJEM POSKUSU«.

 Gre za največji projekt društva v letu 2024. Ker samo tekmovanje zahteva kar zajeten finančni zalogaj, se obračamo na vas s prošnjo za donacijo predvsem finančnih sredstev ( visoki stroški bivanja v Kranjski Gori, prehrana, glasbeni nastopi…), zato se vam v imenu specialcev že vnaprej zahvaljujemo, če lahko k izvedbi le-tega kakorkoli doprinesete. 

Morebitna denarna sredstva lahko nakažete na TRR društva: Društvo specialna olimpiada Slovenije, Samova 9, 1000 Ljubljana: SI56 0201 1005 1019 007, sklic 31010102-2024

V primeru donacij praktičnih daril, pa le te prosim pošljite na OŠ Helene Puhar Kranj, Kidričeva c. 51, Kranj (pripis Zimske državne igre 2024), ki bo poskrbela, da bo vsak tekmovalec prejel zasluženo vaše praktično darilo.

Za vse dodatne informacije smo na voljo!

Urška Kustura, izvršna sekretarka SO Slovenija, Mateja Markelj, vodja tekmovanja

Dostopnost